Fotografie Marjolijn de GraafBorstvoedingsreportage

Borstvoeding reportage

Misschien nog niet heel erg bekend, maar zeker niet minder waardevol. Zelf is het het al meer dan 10 jaar geleden, maar weet nog steeds hoe bijzonder ik het vond, om mijn eigen kinderen te kunnen en mogen voeden. Ik had gewild dat ik van het bestaan af wist van de borstvoeding -reportage.

Voor sommige vanzelfsprekend, voor andere een hele uitdaging. De borstvoeding, het is een feit dat het niet altijd vanzelf gaat. Het aanleggen gaat niet altijd goed, jullie kindje is misschien nog niet sterk genoeg, je hebt te dealen met borstontstekingen, te veel voeding of te weinig, moeten afgekolven, kortom bij iedereen loopt het anders. Maar dat het een bijzondere tijd is, dat kan iedereen beamen, de tijd die jij even 1 op 1 hebt met jullie kindje. Soms alleen de eerste maanden tijdens het verlof, soms tot een jaar, en soms ook nog langer. Iedere moeder maakt daar eigen keuzes en afwegingen in. Maar het blijft hoe dan ook, heel fijn als het lukt.

 

 

Hoe verloopt de borstvoeding fotoshoot?

Als jij deze bijzondere tijd wilt laten vastleggen, juist omdat het tijdelijk is, is het mogelijk om een reportage te boeken. Dit kan in de studio, een hele sfeervolle warme plek, sereen en relax. Dit kan ook bij jullie thuis, omdat jij je daar misschien prettiger voelt. Of het kan op een locatie naar jullie wens buiten. Tijdens de reportage in de studio mogen jullie de aanwezige jurken gebruiken, om het eind resultaat nog mooier te maken. Maar in eigen kleding is ook zeker een mogelijkheid, gewoon zoals jullie zijn. Wel adviseer ik altijd lichte bovenkleding zonder opdrukken en prints, dit komt de foto’s ten goed, gaat de aandacht naar de gezichten en niet naar de kleding. Als je voor thuis kiest is het heel mooi om dit bijvoorbeeld op de babykamer te doen. Maar in de ouder slaapkamer zou ook een mogelijkheid zijn. Tijdens de reportage voedt jij jullie kindje, dit hoeft niet even snel, maar mag gewoon even met aandacht en liefde, bewust.  Ik zal het mooie licht tijdens de reportage zoeken en me een beetje om jullie heen bewegen. Wil je vrij blote foto’s dat is zeker mogelijk, helemaal bloot is prachtig, heb ik al wel gefotografeerd, maar is naar mijn idee minder geschikt voor op internet. En kies jij voor een plek buiten, vind ik dat heel mooi, ik heb dat alleen nog niet eerder gefotografeerd en heb daar daarom ook geen voorbeeld foto’s van, maar sta er zeker voor open om dit te fotograferen.

Tijdens de reportage focus ik mij op de liefde. Er is overduidelijk een liefdevolle connectie tussen moeder en kind. Even een handje vasthouden, een aai over het bolletje. Dat voetje even vastpakken. De blikken die over en weer gaan. Maar even dat boertje over de schouder van mama, ook dat.  Dat leg ik met heel veel liefde voor je vast. Merk je dat ik aanwezig ben, ja natuurlijk, maar ik weet zeker dat je dit niet als storend gaat ervaren.

 

Wanneer laat je een borstvoeding fotoreportage maken?

Heel eerlijk antwoord op deze vraag, zolang je borstvoeding geeft kan je deze shoot inplannen. Een net geboren baby aan de borst is zeker mooi, maar als jij gaat afbouwen na een aantal maanden borstvoeding en je vindt dit een mooie afsluiting kan dit een echt bewust gekozen moment zijn om de reportage te laten maken. Op de onderstaande foto’s is de leeftijd tussen de 6 maanden en 13 maanden. Deze zijn allemaal in de studio gemaakt.

 

Wil je meer foto’s zien? Klik hier!

Martine schreef voor mij een blogje over de borstvoedingsreportage die kan je hier lezen.

 

 

 

Wat kost een borstvoeding reportage?

We kunnen de borstvoedingsreportage bij jullie thuis doen, of in de studio de kosten zijn hetzelfde, alleen worden er reis en parkeerkosten in rekening gebracht.
De keuze voor de pakketten hoeft pas tijdens de bestelsessie gemaakt te worden, nadat je de foto's gezien hebt.

4* Liefdevolle Herinnering

 • Reportage, in de studio, op locatie ( thuis of natuur)
 • Bestelafspraak 2 weken na de reportage
 • Een slideshow van alle geselecteerde foto's.
 • Een linnen album 15x15cm met 6 spreads ( 12 pagina's )
 • Dit pakket is uit te breiden met een mooi wandproduct, afdrukken. De mogelijkheden hiervoor bespreken we tijdens de bestelsessie.

2*Alles is Liefde

 • Reportage, in de studio, op locatie ( thuis of natuur)
 • Bestelafspraak 2 weken na de reportage
 • Een prachtig luxe album 30x30cm met 15 spreads ( 30 pagina's )
 • Album wordt geleverd met een luxe bewaarbox
 • Alle digitale foto's inbegrepen, geleverd via myalbum.nl of op een USB-stick
 • Dit pakket is uit te breiden met een mooi wandproduct, afdrukken. De mogelijkheden hiervoor bespreken we tijdens de bestelsessie.
Celine
Ik heb thuis de foto’s nog rustig bekeken en toen kwamen wel de traantjes. Zo dierbaar dit geschenk, dankbaar dat Maaik me tagde met als gevolg 2 prachtige shoots waarin de liefde voor mijn zo gewenste mooie kindjes, zo zichtbaar is geworden. Ik heb het je gister niet genoeg gezegd dus hierbij alsnog, heel veel dank lieve Marjolijn! Ze krijgen een mooi plekje❤️❤️ Ik zal je altijd aanbevelen ?
Celine

Boek vandaag nog jullie reportage!