Fotografie Marjolijn de GraafAurora geboorte

Aurora geboorte

Geboorte Aurora in het WKZ Utrecht

Een geboorte blog die nog geschreven moest worden.

In mijn hoofd heb ik deze blog al meerdere malen geschreven, maar ik was er nog niet aan toe om het echt te schrijven, want waar begin ik dit verhaal. “Gewoon” een verhaal voor degene die meeleest. Maar het dagelijks feit voor de ouders van deze mooie meisjes….

April 2016 leerde ik Sanne kennen. Ik maakte toen wat nieuwe beelden voor mijn website, zij was 39 weken zwanger en wilde wel meewerken aan een reportage. Wat er daarna gebeurde kunnen jullie lezen in de uitgebreide blog over Juliëtte . Heel kort samengevat, raakte Sanne en Marnix hun mooie derde dochter kwijt aan een vreselijke ziekte. Zij had een hersenstam-tumor en heeft maar een paar weken mogen leven. Ik heb na deze vreselijke gebeurtenis, nog regelmatig contact met Sanne.

En dan 29 januari 2017

Sanne: Hi, hoe gaat het met je?
:)
Ik heb twee vragen waar ik zeker van ben dat jij daar heel goed bij kunt helpen ?

Marjolijn: Goedenavond. Vertel

Sanne:  Heb je begin oktober al een bevallingsfotoshoot in de planning staan?

Marjolijn: Nee nog niet ?

Jullie willen niet weten wat er allemaal door me heen ging, ik hoopte zo dat het een vraag was voor Sanne zelf, dat er na het verdriet van Juliëtte nieuw licht kon gaan schijnen.. ik wachtte heel ongeduldig op het volgende appje….

Sanne: Zou je onze bevallingsfotografe willen zijn bij de geboorte van onze regenboogbaby?

Marjolijn: Zit met tranen in mijn ogen

Sanne: Het is nog heel pril ? maar ik kon het niet laten om het alvast te vragen ?

Marjolijn: Ja. heel graag

Sanne: Daarnaast zou ik heel graag iedere maand een foto willen maken van hoe mijn buik groeit en volgens mij ben jij daar de aangewezen persoon voor ?

Marjolijn: oh wat een voorzichtig fijn nieuws is dit

Ja ?

En zo volgende onze pad, opnieuw. Ik maakte de zwangerschap op een bijzondere manier mee. Sanne heeft veel last van Hyperemesis Gravidarum extreem zwangerschapsmisselijkheid tijdens de zwangerschap en had daarom een sonde. We maakte samen deze serie.

En toen was het zover..

25 september 2017

Sanne mocht zich om half 10 melden in het WKZ in Utrecht, natuurlijk samen met Marnix. We hebben afgesproken, zodra zij goed en wel geïnstalleerd waren dat ik na het breken van de vliezen zou komen. Sanne stond erom bekend dat ze HEEL snel bevalt. Om 11:49uur ben ik dan dus ook al in het ziekenhuis.  De vliezen waren gebroken met 2 cm, er zijn nog geen wee -opwekkers gegeven. De sfeer is goed in de verloskamer. Sanne mocht haar eigen verloskundige meenemen, Marjon begeleide haar bevalling. Er werden nog grapjes gemaakt, Sanne had nog praatjes voor 10. Marnix is de stille van de twee. Om 12:31uur had Sanne toch echt al een serieuze wee. Sanne mag nog even van haar bed af, om te wandelen, maar vindt dit zelf al snel niet prettig.  Om Sanne en Marnix wat eigen tijd te gunnen, ga ik samen met Marion even kort wat eten halen in het restaurant, om tegen 13:30uur weer terug te zijn in de verloskamer. De weeën zijn nu van een veel serieuzer niveau en Sanne raakt in haar bubbel. Heeft tussendoor nog wel praatjes, verheugt zich al weer op carpaccio. Marnix vindt het wel fijn als Sanne aan het bevallen is, volgens hem is ze dan een stuk rustiger :)  Daarom ook al de 4de bevalling, dat zijn zijn woorden hoor!  Om 14:00uur Sanne geeft aan dat de weeën echt veel heftiger worden. 14:30uur Na controle blijkt ze ‘pas’ op 4 cm te zitten. Dit geeft haar angst, waardoor er overleg is voor eventuele pijnstilling. Dit wordt in gang gezet, maar heeft ze nog niet gekregen. Er wordt geadviseerd even te gaan plassen, dit houdt de ontsluiting wel eens tegen, vandaar dit advies. En daarna gaat het snel, om 14:48uur geeft Sanne in een soort van paniek aan dat ze persdrang heeft, ze is alleen heel angstig, de angst weer een meisje te verliezen is zo groot. Ik heb het zo met haar te doen, maar ik moet nu ook voor haar sterk zijn. Ze moet nu doorzetten! Die angst om te bevallen, waarmee zij haar eigen bevalling stagneert, ze moet echt rustig worden, om dit goed te kunnen doen. Samen met Marnix en Marjon komt zij weer een een goede flow, na een korte tijd persen, ik denk niet vaker dan 8 keer wordt om 15:11uur Aurora Juliëtte geboren. Als om 16:00uur Sanne Aurora op haar borst heeft liggen, zegt zij met een zucht deze magische woorden, “ik ben eindelijk niet meer zwanger…..”.

Aurora is de vierde dochter van Sanne en Marnix,  het zusje van Christine, Elizabeth & Juliëtte *

Ik mag wat beelden met jullie delen, kijken jullie mee?

Lieve Sanne en Marnix, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen, dat ik deze reis met jullie mee mocht beleven. Heel veel geluk met jullie mooie gezin!

Dit verhaal en de foto’s zijn geplaatst in overleg en met goedkeuring van de personen op de foto.

Willen jullie ook de geboorte van jullie baby vastlaten leggen? Neem dan vandaag nog even contact op voor een kennismakingsgesprek!