Fotografie Marjolijn de GraafEen drieling!

Een drieling!

Een gat in de lucht sprong ik……

De aanvraag van de planner van Stichting Earlybirds kwam binnen, of ik een drieling wilde fotograferen in het Tergooi Ziekenhuis, in Blaricum. Ik wilde heel graag een drieling fotograferen en dat wist mijn planner, dus, Ja, graag ik wil!! Klink ik een beetje wanhopig, misschien wel, maar goed hoe vaak komt dit nou voor?

Ik had contact met de mama van deze prachtige kindjes en al snel konden we en afspraak inplannen. Met uitzondering dit keer op zondag, omdat we dan wat meer mogelijkheden hadden. En buiten bezoekuren. Was net even wat fijner voor iedereen.

Aangekomen in het Tergooi ziekenhuis, leek het of de hele afdeling van hen was, 3 couveuses naast elkaar, wat een rijkdom voor deze ouders. Het viel mij meteen op dat de baby’s echte knapperds zijn, twee meiden en een stoere knul. Je kunt vaak te vroeggeboren baby’s aan het uiterlijk wel herkennen, prematuren hebben vaak hetzelfde koppie qua vorm, maar deze baby’s hadden dat echt niet. Vooral de meiden waren goed uit elkaar te houden, want ze scheelde behoorlijk wat in lichaamsgewicht. Mama heeft maar mooi de drieling tot 32 weken en 6 dagen kunnen dragen, Terwijl zij al ongeveer twee en halve week in het ziekenhuis verbleef. Werden zij op 2de kerstdag toch nog onverwachtse via keizersnede geboren. Het jongetje vertoonde een paar dipjes op zijn CTG als gevolg van een slechtere doorbloeding van de navelstreng.  Hier wilden de artsen geen enkel risico mee nemen. De drieling is trouwens niet in het Tergooi geboren maar in het Diakonessenhuis in Utrecht.

Als ik dit schrijf zullen de kindjes echt nog een aantal weken moeten verblijven in het ziekenhuis, want ondanks dat ze het echt goed doen zijn ze maar 1700gram, 1565gram en 1325gram. En krijgen zij de voeding nog via een sonde.

Papa en Mama van deze prachtige kindjes, heel veel geluk, dat ze maar snel mogen groeien zodat jullie als gezin thuis met elkaar mogen genieten! Veel liefs Marjolijn

Als jullie deze papa en mama kennen, een reactie wordt zeker gewaardeerd, maar liever niet met namen! Ik hoop dat jullie die wens respecteren!

  • Wietske

    Wat een prachtige foto’s,van 3 prachtige kids Marjolijn!

    Lieve papa en mama geniet van jullie 3 prachtige kids en de mooie foto’s!