Fotografie Marjolijn de GraafEindelijk thuis

Eindelijk thuis

Eindelijk thuis.

 

 

Na 144 dagen kwamen Liam en Charlie eindelijk thuis! Zij werden geboren met 24 weken en 5 dagen, er waren heel veel zorgen om hen beide. Jullie hebben al over hen kunnen lezen in 2 eerdere blogs Hoe is het nu met? en Earlybirds tweeling

Vandaag ging ik op pad naar Houten en mocht ik erbij dat zij EINDELIJK naar huis mochten. Ik had afgesproken met de papa en mama van de kleine mannetjes, als zij uit het ziekenhuis zouden weggaan, dat ze mij zouden appen, het duurt namelijk altijd langer, het ontslagen worden uit het ziekenhuis. Dus zo gezegd, zo gedaan en was ik er net wat eerder dan zij. Thuis was er al een welkomscomite aanwezig, van opa’s en oma’s en tante en oom. Er hing een mooi spandoek en alles stond klaar voor hun komst.

Bij thuiskomst was het voor Charlie en Liam meteen tijd voor een flesje, dit betekend voor Charlie dat hij met de sonde zijn voeding krijgt, Liam heeft ongeveer de helft uit zijn flesje gedronken, maar het was te vermoeiend om de hele fles op te drinken waardoor ook hij de rest met de sonde kreeg. Beide jongens zijn nog niet sterk genoeg om volledig zelf te drinken. Het is dus zo dat ook thuis Liam en Charlie nog een hoop extra verzorging krijgen. Voor Liam is het nog belangrijk dat zijn zuurstof in de gaten gehouden wordt. Daarom wordt hij tijdens het slapen nog aangesloten om de zuurstof in zijn bloed te meten.

De foto’s zeggen eigenlijk meer dan woorden. Kijken jullie mee? De eerste keer thuis, eerste keer samen in de box, eerste keer in hun eigen bedje, zoveel eerste keren… zo waardevol!

Ik wens jullie heel veel kracht de aankomende tijd, om thuis te wennen als gezin, om volledig zelf de zorg voor Charlie en Liam te mogen en kunnen doen. En hoop dat het thuis alleen maar heel goed mag gaan, dat zij sterker worden. Heel fijn dat jullie thuis nog hulp krijgen van o.a. Esther, zij hielp jullie vandaag met alle eerste verzorg en voedingsdingen heel fijn dat zij er is!

Lieve Annemieke en Victor, bedankt dat ik er vandaag bij mocht zijn, en bedankt voor de bloemen ;) Liefs Marjolijn

De post-it op de voordeur zegt denk ik heel veel, kinderen die prematuur geboren zijn, zijn extra vatbaar! Bedenk daarom dat je niet zo maar even langskan met een snotneus.

Heb jij zelf een belangrijk moment te fotograferen? Neem dan contact op! Want zelf fotograferen (met je mobiel) is echt anders, dan dat ik alle zo belangrijke gebeurtenissen voor jullie vastleg.

info@fotografiemarjolijn.nl

  • Anton en. Mirjam Assenberg van Eijsden

    Annemieke en Victor, wat fijn dat ze thuis zijn.