Fotografie Marjolijn de GraafGeboorte Gabriël

Geboorte Gabriël

Geboortefotografie bij een keizersnede.

Het is alweer even geleden, maar wilde er nog heel graag een blogje over maken.

Geboortefotografie bij een keizersnede, mijn eerste keer…   ik moet zeggen ik vond het heel spannend! Extra bijzonder omdat ik als “partner” meeging naar de OK. Stephanie heeft er bewust voor gekozen om Bewust Alleenstaand Moeder te worden.

Ik heb erover gedacht om Stephanie haar hele verhaal te vertellen, over haar weg naar het moederschap, ik kwam alleen aan zo’n ontzettend lange blog, dat ik de keuze gemaakt heb, dat via deze link te laten lezen. (Stephanie’s blog)

Stephanie had geen partner op de OK, vandaar dat het geen probleem voor het ziekenhuis was dat ik als fotograaf mee zou gaan. ( Het is niet in elk ziekenhuis toegestaan een fotograaf mee te nemen naar de OK) En eerlijk is eerlijk, wat was het personeel in de het Diakonessenhuis lief voor mij!

Een prachtige gelegenheid voor mij, om te zien of ik dit wel kon. Van diverse collega’s had ik al wat tips gekregen, om mezelf overeind te houden. Kon ik dat wel aan? Als ze gingen snijden, zou ik niet, net als vele vaders doen onderuit gaan in de OK? Veel tijd om erover na te denken had ik niet. Gabriël meldde zich een paar dagen eerder dan de geplande datum voor de keizersnede, dus onverwachts huppekee, in de auto vol gas (netjes binnen de snelheid natuurlijk) naar het ziekenhuis. Daar aangekomen had Stephanie echt hele serieuze weeën. Met grote snelheid zijn we naar de  verlosafdeling gegaan, waar ze werd voorbereid voor de keizersnede.  Kijken jullie mee naar de foto’s van Gabriël?

 

Reactie van Stephanie op de vraag hoe zij de aanwezig van mij heeft ervaren tijdens deze prachtige dag in haar leven:

Het krijgen van een kindje is een hele bijzondere ervaring, in mijn geval (waarin ik als alleenstaande mama een kindje zou krijgen van een donor) natuurlijk helemaal. Dit kindje zie ik als een enorm wonder en een hele bijzondere gift, het is toch geweldig om daar een prachtige herinnering aan te hebben?! Daarom was Marjolijn bij de geboorte van mijn zoon Gabriël. Van te voren hebben we alles doorgesproken, het voelde gelijk al fijn en vertrouwd! Marjolijn wist waar ze het over had en gaf mij alle informatie die ertoe deed. Ook in het ziekenhuis wist ze precies hoe of wat. Ze hielp me tussen het fotograferen door zelfs met mijn ademhaling toen ik het moeilijk had met mijn weeën en leidde mij af wanneer ik dit nodig had tijdens de ruggenprik. Het was een hele mooie en bijzondere ervaring die ik iedereen kan aanraden en een onbetaalbare herinnering!

Wil je het hele verhaal lezen van Stephanie? Kijk dan op deze blog.

Meer informatie over geboortefotografie vindt je hier.

 

 

 

  • Geboorte Jayh - Fotografie Marjolijn de Graaf

    […] geboorteverhalen zien en lezen? Bekijk dan deze blogs Joy, Davi, Gabriel  en de portfoliopagina. Willen jullie ook de geboorte van jullie kindje laten fotograferen? Neem […]