Fotografie Marjolijn de Graaf

Geboorte Jayh

Geboorte Jayh

Een blog over de geboorte van Jayh in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. David en Manon had ik al eerder ontmoet, ik mocht de zwangerschapsreportage maken toen zij in  verwachting waren van Indie en ook als newborn kwam zij voor mijn lens. En op 9 juni 2017 mocht ik zien hoe zij grote zus werd, bij de geboorte van Jayh.  Ik heb regelmatig contact met Manon.  Zij heeft vanaf 37 weken wat onrustige nachten gehad, op 20 mei stuurde zij mij al een app.  “Vannacht een onrustige nacht gehad…..”, ze dacht dat het ging beginnen.  Het zakte alleen toch weer af, het werd weer rustig. Wat oefenweeën meer was het niet.  Voor mij het teken dat ik toch al wat eerder standbij moest gaan staan. Ik had later op de dag nog een reportage gepland staan en wilde natuurlijk  bij de bevalling zijn. Dit bleek later makkelijk mogelijk, het bleef rustig 🙂

Dinsdag 6 juni, weer een appje van Manon, “al de hele nacht een zeurend gevoel in mijn buik maar er komt nog niks op gang… ik houd je op de hoogte”. Ook deze dag zette het niet door, donderdag 8 juni:  “Goedemorgen, pittezakje wordt klaar gemaakt. De menstruatie pijn en directe harde buik is begonnen… Denk dat dit het begin is… So you know. Houd je op de hoogte….”. anderhalf uur later nog een app… “Zet niet door”.

En toen was het vrijdag wel de dag, DE Birthday van Jayh en hij kwam op tijd. Een app van David: “Sinds 1,5 uur last van d’r buik… dit voelt echt dus hopen dat het doorzet” (en dat deed het!).

Om 11.00 uur kwam de verloskundige bij Manon thuis en constateerde 4 cm ontsluiting en mochten ze naar het ziekenhuis. Ik ben ook meteen gaan rijden. En kom David tegen op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. De bevalling werd begeleid door Annet en Noortje, van Gezondheid Centrum Maarssenbroek  (zij hebben toestemming gegeven, voor het gebruik van de beelden, daarom vond ik het leuk om ook foto’s van hen toe te voegen aan deze blog).  Bij mijn binnenkomst is Manon nog goed aanspreekbaar, wat redelijk snel veranderd, de weeën worden duidelijk heftiger voor haar. Het wordt lastiger om ze op te vangen en Manon kan geen houding vinden die zij prettig vindt, de skippybal lijkt daar een goede oplossing voor. Ze is tussen de weëen door wel opgewekt, maar keert al echt in haar eigen bubbel tijdens de weëen. Om 12.30uur werd 7 cm geconstateerd, wat deed ze het goed! Een mooi resultaat, haar vliezen waren nog niet gebroken, Manon twijfelt over pijn bestrijding, maar na het horen van de 7 cm besluit ze toch op eigen kracht verder te gaan. Om 13.14uur werden de vliezen gebroken, dat gaf nog sterktere weeën, wat een sterke vrouw lag daar, keurig in staat op de ze goed op te vangen, met regelmatig een koude washand en de troostende handen van David kunnen ze deze bevalling samen goed aan.

Rond 13.30uur heeft Manon volledige ontsluiting en mag ze naar haar lichaam gaan luisteren en meepersen als ze de aandrang voelt, omdat Jayh nog niet helemaal goed gedraaid is met zijn hoofd moet Manon echt hard aan het werk, 14.34uur daar was hij dan….

Jayh

51cm en 3685gram en wat een knapperd!

Wauw, wat kan ik enorm genieten van dit mooie vak, bedankt Manon en David dat ik bij de geboorte van jullie zoon mocht zijn! Kijken jullie mee? En plaatsen jullie een reactie voor de familie?

Meer geboorteverhalen zien en lezen? Bekijk dan deze blogs Joy, Davi, Gabriel  en de portfoliopagina. Willen jullie ook de geboorte van jullie kindje laten fotograferen? Neem dan een kijkje op de geboortepagina. Na het lezen van de informatie kom ik graag met jullie kennismaken, mail info@fotografiemarjolijn of bel 06-21863685 voor een afspraak.

Liefs Marjolijn