Fotografie Marjolijn de GraafLichtpuntjes

Lichtpuntjes

Lichtpuntjes

Soms zijn ze groot

soms zijn ze klein

je hoeft ze niet te zoeken

je kunt ze ook zijn

Dit was mijn insteek om te fotograferen de zaterdag voor Kerst. Ik kom voor Stichting Earlybirds heel regelmatig in het ziekenhuis, en daar liggen veel baby’s, ook niet prematuur geboren, voor langere tijd. Om juist deze ouders een lichtpuntje te geven, heb ik een dag kosteloos minifotoreportages aangeboden. En waar het idee was, om dit voor 8 kindjes met hun ouders te doen, fotografeerde ik vandaag maar liefst 18 kindjes.

Ik moet heel eerlijk zeggen, het heeft erin gehakt, want het idee is natuurlijk prachtig, maar ik heb vandaag echt kindjes zien knokken. Ouders die zulke grote zorgen hebben. Ik sta al regelmatig stil bij het feit dat ik 2 gezonde kinderen heb gekregen, maar op een dag als vandaag, geef ik mijn kinderen een extra kus en besef hoe bijzonder het is als het allemaal goed mag gaan.

Ik trof ouders met kindjes die al meerdere keren in hun prille leventje waren geopereerd, ouders met een kindje met vocht in het hoofdje wat dagelijks verwijderd moest worden.  Ouders die al meer dan 20 weken verbleven met  hun prachtige zoontje, en dat er nog geen zicht was hoe het verder gaat. Ouders die heel veel zorgen hebben.  Leven in de rollercoaster,….. ik ben sprakeloos…..

Op het moment dat ik dit schrijf is het nog steeds zaterdag, het is 23.00uur en ik ben de foto’s naar de ouders aan het downloaden, van een aantal ouders mag ik 1 foto van hun kindje in deze blog verwerken.

Ik wens deze ouders, heel veel kracht om te dragen wat er op hun pad komt.

Lieve groet, Marjolijn

  • Tineke

    Prachtig? ! Die foto’s zijn zó waardevol! Mocht je dit volgend jaar weer willen doen, dan wil ik je wel helpen!

  • Terugblikken 2018 - Fotografie Marjolijn de Graaf

    […] als laatste reportages van dit jaar een dag in het WKZ, een dag die ik niet snel zal vergeten, 18 kleine wondertjes aan […]

  • Lichtpuntjes voor Kerst - Fotografie Marjolijn de Graaf

    […] omdat het goed voelt, heb ik ook dit jaar weer Lichtpuntjes gegeven aan de ouders in het WKZ, ouders waarvan de baby tijdens de Kerst in het ziekenhuis […]