Fotografie Marjolijn de GraafLifestyle en Day in the life

Lifestyle en Day in the life

Lifestyle en Day in the life

Wat is het verschil tussen een lifestyle reportage en day in the life reportage….. dat is voor vele van jullie waarschijnlijk helemaal niet bekend, het is ook lastig, want mijn werk valt een beetje onder beide. Mijn newborn en baby fotografie gaat meer voor lifestyle, we gaan op soort van vaste plekjes in het huis fotograferen. Vaak de woonkamer, slaapkamer van de ouders en de babykamer. Ik zoek dan het mooie licht en de mooiste achtergronden in jullie huis. Ik ga een beetje om de drukke elementen heen. Probeer geen storende elementen op de achtergrond te fotograferen, ik vraag jullie ook op een ander plekje te zitten, omdat daar net mooier licht valt. Tijdens deze momenten pak ik ook de spontane moment. Het echte dagelijkse leventje.  Tijdens een day in the life reportage wordt er een bepaalde tijd gewoon het gewone dag ritme gevolgd. Geen inbreng van de fotograaf. Maar de fotograaf is aanwezig en volgt het gezin voor een tijdje op een dag. Ook dan gaat het om het dagelijkse. Mijn stijl past eigenlijk prima tussen deze beide vormen van fotografie. Ik vind het fijn als er soms wat mooier licht valt, of ik help jullie te zoeken naar een activiteitje. Deze reportage duurt ongeveer 1 1/2 uur. Deze zijn super geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Maar is ook zeker bij gezinnen met oudere kinderen te boeken. Of bij bijvoorbeeld een oppas opa en oma, verjaardagen, jubileum… verzin het en ik kan komen….

Ik ben voor de voorbeeld foto’s een ochtendje meegelopen in het gezin van Rens en Judith. Ik mocht al eens eerder bij hen fotograferen, het was daarom leuk om de kinderen weer te zien. Ik had de jongste het laatste gezien toen hij nog geen 2 weken oud was, nu 16 maanden en wat een beer is het geworden. En vlot, want lopen doet hij als een veel ouder kind… heel leuk om even mee te lopen bij deze deugnieten….

 

Meer informatie? Neem even contact op!