Fotografie Marjolijn de GraafLifestyle fotoshoot

Lifestyle fotoshoot

Lifestyle fotoshoot van onze Guusje. ( De Meern )

 

Ze was pas net 5 weken oud. Eigenlijk hadden we 2 weken daarvoor een afspraak staan voor de lifestyle fotoshoot maar toen zat Guusje onder de geboorte pukkeltjes (daar hebben sommige babies last van en gaat gelukkig met een kleine twee weken weer weg). Ik vond het een beetje lullig om voor de rest van ons en haar leven met foto’s vol pukkels te zitten, dus gelukkig konden we de afspraak verplaatsen. Met als bijkomstig voordeel, dat we Guusje al wat beter hebben leren kennen, we veel meer vertrouwd met haar waren en Guusje zelf inmiddels ook al heel alert was en graag activiteiten en mensen om haar heen volgt.

Met een camera op je snufferd is dát gegeven mooi meegenomen, want wat keek Guusje volop in de camera! Een modelletje in de dop! (maar vinden we dat niet allemaal van onze baby?)

Het idee van de Lifestyle fotoshoot is dat Marjolijn bij je thuis komt fotograferen, wat voor ons heel prettig was. Zeker in die eerste weken wil je als moeder graag de wereld nog zo klein en overzichtelijk mogelijk houden, waar kan dat beter dan gewoon lekker in je eigen huis,  vertrouwd en tevens de omgeving waar Guusje voor een groot deel zal opgroeien. Door een lifestyle fotoshoot te doen, leg je dat allemaal in 1 oogopslag vast. Terwijl Marjolijn met mama en Guusje wat foto’s maakt, rommelt papa wat in de keuken en komt er wel bij als het zijn tijd is om de foto te gaan. Marjolijn neemt er dan ook ruim de tijd voor en voegt zich aan het ritme van onze dag. Zo was het tussendoor tijd om Guusje te voeden en kon ook dat moment tevens ongeforceerd worden vastgelegd. Dat is vooral het leuke aan de lifestyle shoot, dat de foto momenten niet heel erg gecreëerd worden, zoals in een studio. Het huis, het kamertje, de box, al die plekken die met liefde en aandacht zijn ingericht en waarin wij ons thuis voelen, vormt het decor van iedere foto. En wat vormt dat een prachtig resultaat!

Na een week mocht ik de foto’s bij Marjolijn thuis bekijken. Een grote verrassing als blijkt dat ze alle foto’s van die shoot in een filmpje achter elkaar heeft gezet met een prachtige liefdevol muziekje erachter.  Om je prille gezin op deze manier voorbij te zien komen, in je eigen huis met je eigen spulletjes, is echt even als een moment van bezinning. Kortom een echte tranentrekker!

Ik ben enorm blij dat we deze shoot hebben gedaan, zelf zal je niet zo snel dit soort foto’s van elkaar maken. Het is een prachtige collage voor de rest van ons leven van die oh zo dierbare momenten in de eerste weken van Guusje haar leven.

Deze blog is geschreven door Renske Rijnja, heel erg bedankt hiervoor!

Wil jij meer informatie over het maken van een lifestyle reportage?  Neem dan even contact met me op via deze link.

Follow my blog with Bloglovin

  • Christie

    Wat een mooi blog en prachtige foto’s.
    Dank voor het delen :)

    Groetjes, Christie