Fotografie Marjolijn de GraafNewborn lifestyle review

Newborn lifestyle review

Klant verteld.

Sharon schreef voor mij de volgende blog.

Wij hebben het geluk dat we twee kindjes mochten krijgen. We hadden al een lief zoontje van 6 jaar oud en onlangs is onze dochter geboren.

Bij onze zoon hebben we nagenoeg geen foto’s van direct na de geboorte. Achteraf heb ik dat als een gemis ervaren.

Dus toen ik weer zwanger werd, stond een fotoshoot hoog op mijn verlanglijstje. Nou sta ik persoonlijk niet zo graag in het middelpunt en al helemaal niet voor een camera. Dus eigenlijk had ik wat koudwatervrees hoe ik dat moest doen met zo’n fotoshoot, een kleine baby en dan als gezin er ook nog leuk op staan….

Ik ben Marjolijn tegengekomen op de “zwangere zaterdag” beurs in het WKZ. Er stond een mooie, goed ingerichte stand met verschillende fotoboeken als voorbeeld. We raakten aan de praat en ik mocht de fotoboeken inkijken. Dat is echt een aanrader! Ik zag dat de foto’s helemaal niet zo strak geposeerd of geregisseerd hoefden te zijn zoals ik dacht.

Mijn man en ik besloten dat we na de geboorte van onze dochter, bij Marjolijn voor een “newborn shoot” wilden gaan. Een bijzondere tijd die zo snel voorbij gaat, dat leg je met je eigen camera natuurlijk niet zo mooi vast zoals een professionele fotograaf dat kan. De foto’s die Marjolijn maakt zijn licht en hebben een zachte uitstraling, dat spreekt ons juist zo aan. We maakten dus een afspraak zodat er een plekje in de agenda werd vrijgehouden rond mijn uitgerekende bevallings datum.

Drie weken nadat onze dochter Noé geboren was, kwam Marjolijn langs. Juist op deze dag, had Noé blijkbaar een regeldag. Zo lief en zoet als ze afgelopen weekjes was geweest, zo erg moest ze nu huilen! Het zweet brak ons als ouders uit. Marjolijn bleef geduldig en ontspannen. Ze heeft zoveel ervaring met al die babietjes, dat huilen bracht haar echt niet van de wijs.

Ze liet me Noé voeden wanneer dat nodig was en gaf ons alle ruimte om haar te troosten. Er was geen tijdsdruk. Omdat Marjolijn rustig bleef, kon ik dat ook zijn want eigenlijk voelde ik me heel bezwaard en dacht ik dat de fotoshoot in het water viel. Marjolijn heeft uiteindelijk zóveel foto’s gemaakt dat er ook genoeg ontspannen momenten zijn vastgelegd. En haar lieve woorden gaven ons het vertrouwen dat er echt wel bruikbare foto’s gemaakt waren.

Na enkele dagen mochten we bij Marjolijn thuis de preview komen bekijken. Ze had als binnenkomer een korte diavoorstelling gemaakt van de foto’s. Er waren écht genoeg foto’s om uit te kiezen! Foto’s met (uiteraard) een huilende baby, maar zéker ook een ontspannen baby en ook nog eens hele leuke gezinsfoto’s!

Met wat tips van Marjolijn hebben we een aantal mooie foto’s uitgekozen voor in het fotoboek. We hebben een kleur kaft gekozen voor de omslag van het album en daarna was het de taak aan Marjolijn om alles te verwerken naar een mooi geheel. Op dit moment is het voor ons nog wachten op het definitieve eindresultaat. Het fotoboek ligt bij de drukker. Het zal een dierbare herinnering voor later zijn. De tijd gaat écht zo snel, ik ben blij dat er een klein stukje van die babytijd is vastgelegd.

Ook al wordt “ons boek” niet zoals de voorbeeldboeken met alleen maar een lachend en slapend baby’tje op de foto, perfect op elkaar afgestemde outfits en kleuren, het is óns boek geworden. En we zien er allemaal nog best ontspannen uit ook. Hulde aan de fotograaf! 

En met de ontvangen digitale bestanden kunnen we nog een foto laten afdrukken voor aan de muur thuis en natuurlijk alle opa’s en oma’s iets moois meegeven. 

Bedankt voor je geduld en tips Marjolijn en natuurlijk ook voor je prachtig geschoten foto’s! Noé “kletst” er inmiddels lekker op los en we worden steeds verleid met lieve lachjes. Dus wie weet zie je ons binnenkort wel weer terug om nu dan toch écht dat lachje vast te leggen! 

Sharon, Tony, Milan en Noé.

Een aantal pagina's uit het album van Noé.

Bedankt voor deze lieve woorden, Sharon!

Wil jij meer informatie over het maken van een newborn reportage van jullie kleintje? Kijk snel op de info pagina! Of ga naar de contact pagina om meteen een mail te sturen!

  • Esther

    Mooie foto’s van een mooi gezin.