Fotografie Marjolijn de GraafStichting Earlybirds

Stichting Earlybirds

Vandaag was ik in Utrecht bij Mason, zijn ouders kozen ervoor alleen foto’s te laten zien via mijn website, en niet via social media. Daarom deze blog, om jullie te laten zien, waar ik geweest ben, en wat wij doen als fotograaf voor Stichting Earlybirds.

Ik kreeg van de planner een aanvraag binnen voor een reportage in het Diaconessenhuis in Utrecht. Daar lag Mason op de couveuse afdeling. Hij was geboren na een zwangerschapsduur van 30 weken, en op de dag van de reportage was hij 4 weken oud. Hij heeft 2 weken in het WKZ gelegen, tot hij sterk genoeg was om te verhuizen naar het Diac. Hij was 1500 gram. Een echt minimannetje dus.

Zijn papa en mama kregen met 30 weken een standaard controle bij de verloskundig toen er al 3 en halve cm ontsluiting werd geconstateerd, hierdoor moest moeder meteen in het ziekenhuis blijven weeën remmers werkte helaas niet, en de longrijping kon helaas ook niet genoeg tijd krijgen, want een paar uur later was Mason al geboren. Een aantoonbare reden was er niet voor zijn geboorte, we grapte even over dat hij haast had, of was hij misschien wel heel nieuwsgierig naar zijn vader. Ook zijn broer van net een jaar was aan de vroege kant, hij werd met 36 weken geboren.

De aankomende weken is het voor Mason vooral goed groeien en leren drinken. Gelukkig gaat het gezien de omstandigheden goed. Voor zijn papa en mama natuurlijk een hectische tijd, helemaal als je bedenkt dat ze nog midden in een verhuizing zitten en nog helemaal niet klaar waren met het huis opknappen. Een zware taak voor papa.

Heel veel geluk met jullie 4tjes!

Stichting Earlybirds geeft een klein lichtpuntje aan de ouders met vroeggeboren kinderen die langere tijd verblijven in het ziekenhuis. De Stichting levert kosteloos een fotoreportage, voor meer informatie verwijs ik jullie graag naar de website www.stichtingearlybirds.nl

  • Wietske

    Weer zo’n mooie reportage!