Fotografie Marjolijn de GraafTom wil beroemd worden.

Tom wil beroemd worden.

Tom wil beroemd worden!

 

Ik ken Tom, nou ja ken, je weet wel hoe dat kan gaan, Tom zijn moeder Heidy en ik waren in onze tienerjaren dikke vriendinnen, onze paden liepen anders en daarna kwamen we elkaar weer tegen trokken met elkaar op, maar door de drukke gezinnen raakte we elkaar ook weer een beetje kwijt. Maar in de tijd dat we contact hadden was Tom anderhalf en wat Tom het allerliefste deed, was in het pak lopen van Mega Mindy, niet Toby met zijn politiepak, maar het mooie roze pak van Mindy. In de tijd dat Heidy en ik elkaar alleen online volgde zag ik wel dat Tom een stoere groene pluk haar had. En je weet wel hoe dat gaat op social media, je ziet af en toe dingen voorbij komen. Zo ook dat hij voor zijn verjaardag een make-up workshop had gekregen van een “echte” Dragqueen ( Lady Galore ), dit vond ik allemaal leuk om te volgen en zo volgde ik dus ook zijn Insta account. Na een paar weken las een berichtje van Heidy, ze zou die dag naar een Pride gaan met Tom en vond het jammer voor hem dat deze door Corona niet door kon gaan, ze schreef trots over haar Tom. En schreef ook in dat stukje dat Tom niets liever wilde dan beroemd worden, het liefste als Teendrag. Ik wist niet eens dat dit ook voor Teens bestond. Maar ik dacht, ik kan wat voor Tom doen, ik kan hem een beetje helpen beroemd te worden. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben vandaag foto’s gemaakt, wat was hij aan het genieten, diverse poses in de twee outfits die hij bedacht had.

Ik kan volmondig zeggen, hij heeft zeker talent! Een meesterwerk wat betreft de make- up, maar ook de poses en de complete look, toppie Tom! Ik heb Heidy gevraagd een aanvullend stukje te schrijven.

Violetta Milkshake Martinez

Marjolijn vroeg mij Tom zijn verhaal te delen, iets wat eigenlijk al wel langer in mijn hoofd speelde. Echter krijg ik dit denk ik niet in één blog verteld. Dus wellicht is dit wel een beetje het begin om straks een keer met een blog over mijn ervaringen als moeder, die een zoon heeft die al jong weet dat hij anders is. Tom is homoseksueel en hij weet dit al sinds jonge leeftijd en daarnaast is hij dragqueen genaamd Violetta Milkshake Martinez.

Tom krijgt met enige regelmaat de vraag of hij een meisje wil zijn of dat hij homoseksueel is. Een vraag die niet iedereen durft te stellen maar je kan alles vragen aan Tom. Hij is hier heel open in. Hij wil zichzelf niet in een hokje stoppen , want hij is wie hij is, dit zegt hij altijd. Maar ja, wil je een beetje begrip krijgen van je medemens, heb je deze hokjes nodig. Hij noemt zich zelf gender-neutraal. Hij voelt zich geen jongen maar ook geen meisje. Hij is blij met zijn lichaam en is blij dat hij door drag ook zijn vrouwelijke kant  kan en mag presenteren. Tom wil wereldberoemd worden als drag queen , wil entertainen, zijn eigen make-up merk en uiteindelijk een huis kopen voor ons allemaal zodat we altijd bij elkaar kunnen blijven. Zijn passie is om ieder weekend meerdere looks te creëren door middel van zijn make-up en daarbij een outfit te bedenken die hij creëert van gekregen kleding maar ook van bv. Vuilniszakken. Prachtig om te zien hoe creatief mijn kind is. We genieten hier volop van!!

Echter zijn er ook zorgen als moeder van een kind zoals Tom. Hoe ga je hier dan als moeder mee om? Je krijgt geen handleiding als je zwanger bent en bevalt van een kind en er is al helemaal geen handleiding hoe je als moeder ermee om moet gaan als je kind homoseksueel is en dan ook nog dragqueen wil zijn. Ik ben open-minded en ik wil dat Tom gelukkig is, dat staat altijd voorop. Maar hoe ga je hiermee om als moeder. Nog steeds ben ik hier zoekende in en ik denk dat dit altijd wel een beetje zo zal blijven, net zoals een moeder van een hetero zoon ?

We wisten  al vanaf kinds af aan dat Tom wel eens homoseksueel kon zijn, of wellicht een meisje wilde worden. Ik vond dit best eng als moeder. Ik voelde mezelf weleens schuldig omdat ik dacht dat Tom weleens homo/transgender kon zijn. Mag je dit wel denken als moeder, wat als het niet zo is…. Echter toen het hoge woord eruit kwam was dit een geruststelling. Ik had toch gelijk, mijn gevoel en gedachten waren de juiste maar wat nu? Hoe gaan we Tom hierin begeleiden en hoe ga ik hem beschermen in deze grote boze wereld. Al snel kreeg Tom de interesse in drag, een nieuwe fase. We zagen zijn passie, zijn creativiteit en hoe gelukkig hij hierin is. Iets wat ons ook gelukkig maakt.  Echter kwam weer de onzekerheid als moeder. Moeten we dit stimuleren , want ja misschien stimuleer je dan iets wat helemaal niet goed is voor je kind en waar hij te jong voor is. Tevens komt dan toch ook weleens de gedachte, wat vinden andere hiervan? Hoe gaan ze naar Tom kijken en naar ons? Wat als hij gepest gaat worden, in elkaar geslagen gaat worden? Uiteindelijk heb ik hier geen invloed op. We kunnen maar gewoon beter genieten van de mooie momenten en we zien wel wat er op ons pad komt. Tom is gelukkig dus wij ook!

Enkele weken geleden kreeg Tom het aanbod van Marjolijn om hem te helpen met zijn droom. Beroemd worden! Hier horen foto’s bij en zij wilde hem wel voor haar camera hebben en hem helpen om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Tom heeft genoten van zijn shoot. Hij genoot zichtbaar voor de camera en ik stond daar als een trotse moeder te glunderen. Hij is pas 13 jaar en als hij zo door gaat, gaat hij wellicht zijn droom waar maken en zo niet…. Ik blijf trots op hem en ik zal naast en achter hem staan. We zullen wellicht nog wel wat hindernissen moeten nemen maar ik weet zeker dat we hier samen uitkomen!!

Ik hoop dat iedereen van de mooie foto’s van Marjolijn geniet!! Wij doen dit zeker, vol met trots!

Marjolijn, super bedankt voor deze kans en het mooie portret wat je van Tom hebt neergezet.

 

 

Ik heb jullie hulp nodig!

Bedankt voor het uitlezen van deze blog, ik heb 1 verzoekje, deel op facebook het bericht van Tom, laten we kijken of we hem kunnen helpen om echt beroemd te worden!

 

 

Tom zijn Instagram account: https://www.instagram.com/tom.violetta/?hl=nl

De pruiken zijn geleverd door https://www.dragqueenwigs.com/nl/  of op Instagram https://www.instagram.com/jg.originalwigs/?hl=nl

  • Marit

    hi tom is mijn neef en ook ik ben erg trots op hem ben ik altijd al geweest en zal ik altijd blijven 💚