Fotografie Marjolijn de GraafEen Sam voor jou.

Een Sam voor jou.

Een haas als troost, een Sam voor jou.

Ja, hoe zal ik beginnen met deze blog… het verhaal begint bij Juliëtte, haar verhaal heb ik jullie al eens verteld. Door Juliëtte kwam ik in aanraking met het veel te grote leed van babysterfte. Sanne en ik bleven met elkaar in contact. Na het fotograferen van Juliëtte, mocht ik ook de geboortes fotograferen van Aurora en van Reinder. Sanne bleef zoekende naar opvulling van een gat, een groot gat dat Juliëtte achter heeft gelaten. En ze wilde iets doen.

Dit iets is het oprichten van een prachtige stichting geworden. Een stichting die een troostende haas maakt. Een haas genaamd Sam, een Sam voor jou. Een Sam voor jou maakt knuffels, een haas, met een vulling van zand, in het geboortegewicht van de overleden baby, een knuffel die de ouders niet volledig met lege handen achterlaat. Een knuffel met hetzelfde gewicht, als de baby die zij moeten missen.

Ik ben betrokken bij de stichting omdat ik alle gemaakte Sammen fotografeer. Als vrijwilliger ben ik graag voor dit doel beschikbaar. Om de stichting mooi en professioneel zichtbaar te maken. Daarom ook deze blog, voor zichtbaarheid. Deel gerust deze blog op social media. Ik heb Sanne gevraagd ook een stukje toe te voegen aan deze blog.

Je kind verliezen.

Je kind verliezen. Voor velen van ons gelukkig een ver van je bed show, maar helaas verliezen per jaar zo’n 1200 moeders hun kind. Tot vier jaar geleden, leefde ik gelukkig nog een compleet naïeve wereld. Eentje waarin kinderen niet dood gingen maar opgroeiden tot leuke, lieve, gezellige volwassene. Tot onze dag des onheils, op 20 mei 2016 overleed onze prachtige dochter Juliëtte aan een hersentumor. De onmacht, het onbegrip, de boosheid, het verdriet, alle emoties door elkaar niet te bevatten. En sindsdien zoekende naar een nieuwe werkelijkheid. Eentje waarin het weer gewoon morgen werd en de zon weer op kwam en waar wij als gezin weer verder moesten. Het leven was nog nooit zo ingewikkeld geweest. Er moest gezocht worden naar een nieuwe balans in ons gezin en in ons leven. Daarnaast was ik niet meer de vrouw en moeder die ik was voordat ik Juliëtte verloor. We zijn nu ruim vier jaar verder. Jaren waarin ik leerde dat het verdriet en de rouw bij mijn leven horen, maar ook waar ik een verlangen leerde kennen om andere moeders te helpen in dit ongelofelijk zware en grote verlies. In mijn zoektocht kwam ik Marie-Louise tegen die verloskundige is in het LUMC. We hadden een klik en ook zij voelde zich betrokken bij moeders die hun kind verloren zijn. Na een gezellige avond besloot ik om contact met haar op te nemen en nu een klein jaar geleden besloten wij om knuffels te gaan maken die troost bieden en persoonlijk zijn in het geboortegewicht van het overleden kind. Na verschillende demomodellen te hebben gemaakt kwamen wij uit bij een lieve, zachte haas. Na het zien van deze knuffel wisten wij het zeker, dit moet voor andere moeders beschikbaar worden. En nu op 13 december 2020 lanceerden wij onze website en kunnen wij voor andere moeders ook een troostende knuffel maken.

Neem gerust een kijkje op de website Een Sam voor jou. Volg ons ook op Facebook en Instagram. Het zou fijn zijn als er meer bekendheid komt voor de Stichting.