Fotografie Marjolijn de GraafGeboortefotografie in Utrecht

Geboortefotografie in Utrecht

Geboortefotografie in Diakonessenhuis Utrecht

Gentle Sectio, geboorte van Joy

Tijdens de zwangerschapsreportage van Yvette en Peter, met 2 jarige Faye raken we aan de praat de keizersnede van hun tweede dochter zou voor hun extra spannend worden. Bij de geboorte van Faye is er veel mis gegaan met de gezondheid van Yvette,  heel kort samengevat (zwangerschapsvergiftiging , ingegroeide placenta met heftig bloedverlies, baarmoeder die niet stopte met hevig bloeden, anafylactische shock, nierfalen, hellp). Tijdens dit gesprek heb ik aan hen gevraagd, ik ken Yvette al vanaf dat we een jaar of vijftien waren , of ze het fijn zou vinden om voor de verwerking en een beetje extra ondersteuning voor beide tijdens deze gentle sectio (keizersnede, die wat rustiger verloopt voor de baby)een geboortereportage zou willen en dus mijn aanwezigheid. Het zou voor de verwerking van de eerste keizersnede goed kunnen zijn, om terug te kunnen kijken naar foto’s. Beide reageerde daar meteen heel goed op, dit moest nog wel geregeld worden met het ziekenhuis, het is nog niet heel gebruikelijk dat er een geboortefotogaaf mee mag op de O.K. Na hun bezoek bij de gynaecoloog was er goedkeuring gegeven, ik mocht mee op de O.K.

Op 2 januari was het zover. We mochten ons melden om 11 uur, Yvette stond ingepland om 12.30 uur. Het was heel duidelijk, zowel Yvette als Peter waren flink zenuwachtig. Tijdens het inbrengen van het infuus heb ik Yvette even afgeleid door naar haar vakantie te vragen, ze waren naar Griekenland geweest  ;)  daarna zat het infuus er gelukkig al snel in. Onderweg naar de O.K. kon ik merken dat het Peter even te veel werd, met een arm op zijn schouder,  een paar diepe ademhalingen, kon hij toch ook mee de O.K. op.  Ik kreeg nog een korte uitleg op de O.K. daarna is de gentle sectio begonnen.

Foto’s zeggen zoveel meer dan woorden!

Alles is goed verlopen, en na een korte “pauze” op de herstelkamer, mocht Yvette mee naar haar eigen kamer. Waar Joy nog even gewogen werd, haar loopreflexen getest, voor het eerst aangekleed werd door papa.

En de ontmoeting met haar grote zus Faye!

 

Lieve Yvette, Peter en grote zus Faye en kleine Joy, heel veel geluk met jullie 4-tjes! Meer informatie over geboortefotografie, neem hier een een kijkje!

 

Een kleine twee weken later mocht ik Joy nog een keer fotograferen. Wat is ze alweer veranderd!

 

Laten jullie een reactie achter voor de ouders?

  • Geboorte Jayh - Fotografie Marjolijn de Graaf

    […] geboorteverhalen zien en lezen? Bekijk dan deze blogs Joy, Davi, Gabriel  en de portfoliopagina. Willen jullie ook de geboorte van jullie kindje laten […]