Fotografie Marjolijn de GraafLichtpuntjes voor de Kerst 2022 WKZ Utrecht.

Lichtpuntjes voor de Kerst 2022 WKZ Utrecht.

Lichtpuntjes in het Wilhelmina Kinder ziekenhuis.

 

Dit jaar kon het weer na twee jaar door Corona niet geweest te zijn met Kerst,  ben ik dus  dit jaar ook weer voor mini kerst reportages naar het WKZ geweest in Utrecht, hier liggen de allerkleinste baby’s of voldragen geboren baby’s die complicaties hebben. Als je baby te vroeg geboren wordt, of met complicaties wordt je wereld even stil gezet.  De wereld om je heen gaat verder, maar bij jullie staat alles even stil, alles draait om de kleine en de zorgen om jullie kleintje.
Om de ouders in het Wilhelmina Kinderziekenhuis een klein lichtpuntje te geven, ben ik een paar dagen voor Kerst wezen fotograferen op de Nicu, of te wel, de Neonatologie, waar deze baby’s verblijven.

Van een aantal ouders heb ik toestemming gekregen om foto’s te plaatsten bij de blog.

 

De eerste is van deze tweeling, een mini meisje en haar mini broertje, ze mochten speciaal voor de fotosessie voor het eerst bij elkaar liggen. Via de spiegel kan ook mama alles goed bekijken want als je zo je kindjes hebt liggen zie je natuurlijk zelf niet veel.

Er zijn een aantal “boxen”, kleine kamers aanwezig, waar het erg donker is, dit is voor sommige kinderen fijner, ook zijn er minder piepjes van de hele afdeling te horen waardoor zij minder prikkels krijgen. Dit is wel een uitdaging met fotograferen, want er is helemaal geen daglicht aanwezig, het is er donker en alleen met kunstlicht.

Kijk eens wat een knappe jongens er op de foto’s mochten!

En deze hele kleine moppies aan het knokken! Ik mocht 16 mini reportage maken waarvan 4 tweelingen, dus totaal 20 baby’s.

Voor Stichting Earlybirds ben ik vaker op de Nicu en zie ik deze beelden dus veel vaker, ik kan me voorstellen dat dit voor jullie als lezer heftig is. Helemaal als je er nooit mee te maken hebt gehad. Waarom schrijf ik deze blog? En waarom de beelden laten zien? Om meer bekendheid te geven aan vroeggeboorte en de rollercoaster van de ouders er is veel onbegrip van de omgeving, niet alles is altijd een roze wolk. Er zijn veel kindjes die starten in het ziekenhuis. En ook deze Kerst waren er veel ouders in het ziekenhuis met zorgen om hun kindje.

Ken jij iemand met een kindje in het ziekenhuis? Met vroeggeboorte mag je ze wijzen op de website van Stichting Earlybirds, als er een andere reden is voor het verblijf in het ziekenhuis mag je ze wijzen op de ziekenhuisreportages.  

Liefs Marjolijn