Fotografie Marjolijn de GraafLilly-Rose

Lilly-Rose

Ziekenhuis reportage van Lilly-Rose

Ziekenhuis reportage van Lilly-Rose in het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis WKZ – Utrecht. Op 5 oktober 2018 beviel Silvie van een prachtige dochter, de zwangerschap verliep niet helemaal zoals je zou wensen, met erg veel vruchtwater en al regelmatig vruchtwater verlies kwam zij de laatste weken van de zwangerschap onrustig door.  Maar bij de controles en op de laatste echo’s leek alles goed te gaan met hun kindje.Ik mag jullie het verhaal vertellen van Lilly-Rose.

Na de geboorte van Lilly-Rose zag het er toch heel anders uit, de artsen kwamen er vrij snel achter dat zij Vacterl heeft. (https://erfelijkheid.nl/ziektes/vater-associatie ) En werden zij verhuisd van Heerenveen naar het WKZ in Utrecht, wat hun 2de huis zou worden…. Vacterl betekend in Lilly-Rose haar specifieke geval, dat zij geboren is zonder haar slokdarm, zij een hartafwijking heeft en dat zij gehandicapt is aan haar linkerarmpje.

Ik was op 3 mei 2019 in het ziekenhuis en toen zij 7 maanden oud was en al 12 keer geopereerd is. In haar korte leventje is zij hele korte periodes thuis geweest, maar het kamertje op de foto’s is voor haar meer thuis, dan hun eigen huis. Papa en mama wonen al geruime tijd in het Ronald Mc Donalds huis naast het WKZ.

De avond voor mijn komst was het erg onrustig verlopen, door haar sonde en slangetjes die zij heeft. Waardoor zij de ochtend van mijn komst nog sliep. Tijdens mijn aanwezigheid werd haar neusje leeggezogen, als buitenstaander is dit echt een naar gehoor. En de kleine dame zetten het dan ook op een huilen, maar dat was niet gek natuurlijk. Pas aan het einde van de reportage  kon zij mij echt een grote glimlach geven. Maar wat een mooie lach heeft zij.

Ze is even in bad geweest en ze heeft lekker met papa en mama geknuffeld en gek gedaan. Al met al een liefdevolle reportage, voor een hele lieve en zorgzame papa en mama een klein lichtpuntje en eventjes wat anders. Heel veel sterkte in de tijd die jullie nog wacht, met nog meer operaties voor deze kanjer!

Ik mag de foto’s en haar verhaal met jullie delen, zodat jullie een beetje kunnen zien, hoe een ziekenhuisreportage eruit ziet. Er wordt met natuurlijk licht gewerkt, niet geflitst dus. Ik neem een stukje dagelijkse verzorging mee in de reportage. En natuurlijk als het kindje het aankan, even met papa en mama knuffelen en een foto als gezin mag natuurlijk niet missen ( maar alleen als het kindje het aankan, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste).

Wil jij meer weten over het maken van een ziekenhuis reportage? Mail dan even naar info@fotografiemarjolijn.nl

  • Daphne

    Wat mooi geschreven
    We hebben met jullie dezelfde tijd een tijdje doorgebracht in het rmd Utrecht
    Wens jullie heel veel sterkte we leven met jullie mee liefs Daphne