Fotografie Marjolijn de GraafNewbornfotografie in de studio in Utrecht

Newbornfotografie in de studio in Utrecht

Newbornfotograaf in Utrecht

Wat mag je verwachten als je naar de newbornstudio komt?  Dat wil je vooraf natuurlijk wel weten. Daarom ben ik blij dat ik deze newbornshoot met jullie mag delen. Want hoe ziet de inhoud van een album er uit? Dat laat ik jullie in deze blog zien. Ik mocht van dit prachtige mannetje een reportage maken bij mij in de studio in Utrecht, een fotoreportage wordt gemaakt in alle rust en in het ritme van de baby’s. Is het tijd om te knuffelen, of om te voeden, wordt dit gewoon gedaan en ook dat is zo mooi om vast te leggen, de connectie met jullie baby vastleggen, dat vind ik het allermooist.

Net papa of mama geworden geeft nog wel eens wat onzekerheden, gelukkig ken ik die. Het is voor mij heel belangrijk om ervoor te zorgen dat het voor jullie ontspannen aanvoelt, dat het veilig voelt. Tijdens de reportages zijn er wat aanpassingen gedaan om goed afstand te kunnen houden, zo leggen jullie zelf de baby op bed in de mooie hoek met het licht en met aanwijzingen van mij, staan jullie en de baby er dan goed op. Voor de corona periode kon ik de baby’s zelf op de mooiste manier neerleggen, maar op dit moment is er geen enkel contact met jullie baby alleen door jullie zelf.

Door dat ik de baby’s niet poseer is er geen leeftijd (grens) gebonden aan deze newbornreportage, dit kan met baby’s van 8 dagen oud maar ook met baby’s van bijvoorbeeld 10 weken, het leuke is, ze hoeven niet te slapen, ze hoeven helemaal niets. Ik fotografeer ze op een natuurlijke manier die elke leeftijd prima te doen is. Week 3 en 4 slaan we wel vaak over, omdat je dan meer kans hebt op babyacné, en die willen we natuurlijk liever niet op de foto! Wist je dat ik de meeste baby’s pas fotografeer rond de 6 weken, dan krijg je soms ook een lachje, dat lachje laten ze na 8 weken nog vaker zien!

Dus dacht jij dat je door corona te laat bent voor een newbornreportage, dan heb je het mis, en ben je bij mij van harte welkom!

Wil jij meer informatie neem dan een kijkje op de newborn pagina.

Onderstaande foto’s is een gedeelte van de selectie die de ouders zelf hebben gemaakt. Zij kozen uit ruim 150 foto’s de leukste 47 foto’s voor het album. Een aantal pagina’s uit het boek mogen jullie zien! Dat vind ik dus heel TOF!

Mama schreef voor mij een review:

” Toen onze zoon geboren werd, kregen we een fotoshoot als kraamcadeau van vrienden, hoe leuk! We hadden Marjolijn via sociale kanalen gevonden en haar natuurlijke manier van fotograferen sprak ons erg aan. De foto’s uit de studio op haar website vonden we erg mooi, zodoende hebben we ook een fotoshoot in haar studio in Utrecht gedaan. Het was leuk samenwerken met Marjolijn, gezien we hier en daar ook ‘meehielpen’ zodat we dit prima op 1,5 meter afstand konden doen. En wat zijn we blij met het resultaat, een herinnering voor altijd zó mooi vastgelegd! ”