Fotografie Marjolijn de GraafThuisbevalling

Thuisbevalling

De  10de bevalling waar ik bij aanwezig mocht zijn werd een thuisbevalling.

Thuisbevalling Maarssen

 

De geboorte van Roué

26/06/17  21,39uur een app. van Moeder R. , hoi mag ik je even bellen?

Natuurlijk mag ze bellen, ik ben nieuwsgierig, zou het begonnen zijn? Ik spreek R. over de telefoon, ze verteld dat ze nog naar school is geweest, maar eigenlijk al het idee had dat er misschien wat aan het beginnen was, thuis gekomen waren haar vliezen gebroken, weeën waren nog niet regelmatig, de verloskundige werd wel gebeld.

Ik stuur R. een berichtje om 23.00uur ik ga nu slapen, als ik niet reageer bel me dan, mobiel ligt naast mijn bed.

23,04uur Verloskundige is net weg kreeg ik als antwoord. Heb al wel af en toe weeën wanneer het regelmatig genoeg word bel ik haar, en wat zij dan constateert geeft R( man van R) dan aan jouw door. Vliezen zijn inderdaad gebroken.

23,05 stuur ik haar terug,  Super. Tot straks ;)

23,05 R. Sommige doen al beste zeer, maar we bellen. Ja, haha slaap lkkr.

00,50uur belt R. (de man van R.) de weeën komen elke 2 minuten en houden een halve minuut aan, als de verloskundige komt zal hij bellen hoever ze is. En we spreken af dat hij mij weer belt en niet appt, omdat ik bang ben er doorheen te slapen. Ik kleed me aan, ik heb het idee dat het toch snel zou gaan, zou ik vast gaan? Nee, ik heb afgesproken pas te komen na het volgende bericht. Dus aangekleed mijn bed weer in ;)

01,41uur belt R. ( de man van R.) de verloskundige is er ze heeft 7 cm en serieuze weeën. Ik vlieg mijn bed uit en kom eraan! Binnen 15 minuten ben ik aanwezig. Ik tref R. aan op haar eigen bed, ze heeft rugweeën die ze moeilijk vindt om op te vangen. Ze zit op handen en knieën. De voor haar fijnste houding. Tussen de weeën door krijgt R. lepeltjes vla, voor haar droge keel, dat werkte heerlijk verzachtend.   02,15uur de hartslag v. de kleine man wordt gemeten, hij doet het nog steeds keurig, mooie hartslag. 02,40uur zit ze op 9,5cm er staat nog een klein randje. Vanaf 3.00uur mag R. zelf naar behoefte meepersen.

En vanaf 3.15 mag ze actief mee persen, heel langzaam zien we de baby in het zicht komen. Het is alleen 3 stappen voor uit en weer 2 stappen terug, telkens bij een wee komt hij een stukje verder, het is mooi om te zien dat het lichaam zo ingesteld is. Uiteindelijk staat het hoofdje en langzaam maar zeker komt de kleine man ter wereld, als zijn hoofdje is geboren,  wordt moeder door de verloskundige meteen weer op handen en knieën gezet, een zeer kordaat handelen van de verloskundige en zij heeft op deze manier snel zijn schoudertjes eruit en is niet veel later is de kleine (grote) man geboren. Nog heel even onder de indruk van zijn geboorte, maar al snel luid huilend, wordt hij moeder R. in handen gegeven, terwijl zij nog op haar knieën zit, wat een kracht en overgave heeft deze moeder moeten geven. Wat een prachtige en indrukwekkende thuisbevalling was dit! Kijken jullie mee naar de foto’s? Uiteraard zijn alle beelden met toestemming van de ouders de verloskundige en de kraamhulp!

 

Roué geboren

27/07/2017  4,20uur   4190gram en 50 cm

Nog voor het zien en leveren van de foto’s kreeg ik een app van R, de papa van Roué (vooraf moest hij erg wennen aan het idee dat ik bij de bevalling zou zijn)

Marjolijn. App ff je rekening nummer. Dan maak ik het over. Je hebt het dubbel en dwars verdiend.

Ik denk dat ik geen groter compliment kon krijgen ;)

Laten jullie een reactie achter voor de papa en mama van Roué?

Meer weten over geboortefotografie? Lees dan hier verder!

 

 • Adriana

  Geweldig en zo bijzonder, een thuisbevalling is echt de moeite waard! Zelf ( gelukkig) ook twee keer mogen mee maken. Tranen en emotie komen naar boven, ik weet waarom.
  Verdriet maar ook heel veel geluk met inmiddels volwassen gezonde dochters.
  Geweldig dat jullie als jonge ouders deze prachtige foto’s aan iedereen willen laten. Heel veel liefde,geluk en gezondheid voor nu en in de toekomst.

 • R en R

  Goedenavond Adriana,

  Mijn excuus dat ik nu pas reageer! Nooit meer gelet op de reacties….
  Net was ik de blog weer een keer aan het doorlezen en zie het staan, nog bedankt. Wat fijn dat u twee thuisbevallingen heeft mee mogen maken, fijn is dat he!
  Onze kleine grote man is inmiddels een heel ondernemend ventje die al goed praat en ons veel plezier brengt!

  Bedankt,
  Mvg R en R