Fotografie Marjolijn de GraafZiekenhuis reportage

Ziekenhuis reportage

Ziekenhuis reportage Devano

 

De ziekenhuis reportage van het wondertje van Sandra en Sherwin. Als ik deze blog schrijf is het 1 dag voor de operatie. Al tijdens de zwangerschap werd duidelijk dat er iets aan de hand was. Met de echo (24 wk) om het geslacht te bepalen, was er onduidelijkheid, eerst werd er gedacht een meisje, daarna een jongen, om zekerheid te krijgen werd er een echo gemaakt in het Antonius ziekenhuis op verzoek van moeder Sandra.

Zij waren het die een hartafwijking constateerde. Hun baby-tje had een groot gat in het hart, en de boog die linksom i.p.v. rechtsom slagaders en aorta gaat, maar ook een geslachtsafwijking, wel of geen jongen, het was nog niet bekend! In week 34 werd er een vruchtwater punctie gedaan. Daaruit bleek via DNA dat het inderdaad een jongen was! Jeej, eindelijk duidelijkheid voor de ouders.

Tijdens de zwangerschap werd gezegd dat hij direct na zijn geboorte geopereerd zou moeten worden. Op 31 maart 2019 werd Devano geboren. Na de geboorte mocht hij na 3 dagen al mee naar huis, zonder operatie. Voor de ouders een rare situatie, niet wat zij verwacht hadden, maar ze namen hem wel mee naar huis. Dit bleek toch niet de juiste weg en na ongeveer een week thuis te zijn geweest, ging het mis, hij werd grauw, blauwer, zijn middenrif vormde een deuk ( intrekkingen ), hij werd met spoed opgenomen in het Amstelland Ziekenhuis, na 2 dagen werd hij met een ambulance overgeplaatst naar het WKZ.

Devano is met korte tussenpozen thuis geweest, en weer dagen in het ziekenhuis, nu na deze spannende tijd, toch “eindelijk” zijn hartoperatie. Hij was er nu sterk genoeg voor. Over een jaar zal hij ook een operatie krijgen aan zijn geslachtsdeel, de reden dat hij niet meteen als jongen op de echo gezien werd, is door een afwijking van zijn plasbuis, deze komt niet op de juist weg naar buiten, dit kan gelukkig ook operatief aangepast worden.

Ik heb de foto’s meteen verwerkt en doorgestuurd, en kreeg deze reactie op de foto’s “Wauww wat zijn ze mooi geworden !!!! Zijn er super blij mee !!???????? Onwijs bedankt! En bedankt voor je lieve woorden. Je hoort morgen van me hoe alles is gegaan. Groetjes van Ons !”

Ontblote borstkas van een babyjongetje, voor zijn operatie.

Deze foto  maakte we om aan Devano te laten zien hoe hij eruit zag zonder littekens op zijn borstkas, zodat zijn moeder later als hij groter is, zijn verhaal kan vertellen.

Vandaag 12 juni, de dag van de operatie, stuur ik moeder Sandra nog een app, om haar veel sterkte te wensen. Aan het einde van de middag ontvang ik haar volgende bericht: “ Hi Marjolijn, de operatie is goed gegaan!! We waren eerder aan de beurt om 8.00uur vanmorgen, er was een operatie uitgevallen. Nu even bijkomen van alles! Wat een impact heeft dit zeg! Maar onze kleine vechter is echt een vechtersbaasje en doet het zo goed!!”

Op de foto zie je ook een knisperspeeltje, deze is gemaakt door Elly van Basis Baby Box, zij maakt speciaal voor de baby’s in het ziekenhuis aangepaste kleding, zodat de kleding niet over de infuusjes en andere kabeltjes heen hoeft.
Baby in het ziekenhuis, dagje voor zijn hartoperatie

 

Ik wens Devano een heel goed herstel, en voor papa en mama nog veel sterkte de aankomende tijd.

Lieve groet, Marjolijn

 

Wil jij meer informatie over het maken van een ziekenhuis reportage, mail dan even info@fotografiemarjolijn.nl

 

  • Lichtpuntjes voor Kerst - Fotografie Marjolijn de Graaf

    […] Neem dan even contact met mij op, in de regio Utrecht, kan ik voor een zeer gereduceerd tarief een ziekenhuisreportage voor je maken. Via mail info@fotografiemarjolijn.nl kan ik je hier meer informatie over […]