Fotografie Marjolijn de GraafNewbornfotografie in de studio

Newborn geposeerd of newborn (baby) lifestyle reportage in de studio.

Geposeerde newborn fotografie.

 

Ze zijn zo snel groot… Deze eerste prille periode in het leven van jullie kindje is heel kostbaar en gaat veel te snel voorbij. Echt een moment om vast te leggen voor later met newborn fotografie!

Al tijdens je zwangerschap boek je de newborn reportage, jullie uitgerekende datum komt dan in mijn agenda.  Zodra jullie baby geboren is mail of bel je mij en plannen we de newborn reportage in. Omdat je vooraf hebt geboekt ben je altijd zeker van een plek in mijn agenda om de fotoshoot te plannen. Ik fotografeer vanaf dag acht. Het is belangrijk om samen eerst even tot rust te komen en een weekje te genieten van de kraamzorg! Wil jij een geposeerde reportage dan plannen we dat in de tweede of derde week na de geboorte in. Het is daarom ook belangrijk om dit al tijdens je zwangerschap te regelen.  Tijdens de geposeerde reportage maken we gebruiken van de kleden, doeken om in te wikkelen, mutsjes en haarbandjes. Mijn werkwijze is niet heel erg geposeerd, ik laat de baby’s graag in natuurlijke houdingen, dus niet met blote kontjes omhoog. Maar lekker ingewikkeld in een mooie doek om een zachte deken, met een bijpassend mutsje of haarbandje.

 

Newborn lifestyle in de studio.

Het fijne van lifestyle fotografie is dat we niet aan een leeftijd gebonden zitten met de baby, dus we kunnen ook na een aantal weken, en zelfs na maanden de foto’s maken, zodat jullie als gezin fijn eerst aan elkaar kunnen wennen. Studio Lifestyle zoals ik het noem kan dus ook met oudere baby’s. Het is niet nodig dat de baby’s slapen. Dit doen ze veelal de eerste 2 weken, hoe ouder ze zijn hoe wakkerder ze zijn. Veelal wordt de baby gefotografeerd in eigen kleding, of alleen een rompertje, de foto’s zijn heel puur. Er wordt geen gebruik gemaakt van accessoires, alleen eventueel een geboortekaartje of een eigen knuffeltje.

De newborn reportage

De hele reportage duurt ongeveer 2 uur, ik vind een relaxte fotoshoot heel belangrijk. Dat zie je ook terug in de foto’s die ik maak. Daarom neem ik ook echt de tijd voor jullie en jullie baby. Het ritme van jullie baby staat daarbij centraal. Vanzelfsprekend is er ruimte om tussendoor te voeden, te knuffelen en te verschonen. Het voeden en knuffelen neem ik graag mee met fotograferen als je voor de lifestyle reportage kiest. Juist met deze momentjes kan je de liefde voelen, dat leg ik graag voor jullie vast!
Ik ontvang jullie met koffie of thee. Neem wat extra luiers en (indien mogelijk) extra voeding mee, dat kan handig zijn tijdens de shoot.

.

 

Foto’s maken

 Ik houd van naturel kleurgebruik en pure foto’s. Veiligheid, styling, licht en de poses is waar het om draait bij newborn fotografie. De foto’s maak ik op het bed. Blote kontjes omhoog of handjes onder het kinnetje passen niet in mijn stijl van fotografie. Mijn manier van fotografie is puur, en met weinig echt geposeerde foto’s.

Happy family

Jullie als gezin worden natuurlijk ook vereeuwigd. Foto’s met papa en mama en met grote broer of zus. Vaak zijn deze in de leeftijd dat we nog niet te veel mogen verwachten. Zonder teveel druk lukt het vrijwel altijd om een mooie foto te maken, maar ik doe geen beloftes! Als ik het idee heb dat ik voldoende mooie foto’s heb kunnen maken, stoppen we de shoot.

Daglicht studio, een fijne plek

In mijn daglicht fotostudio kan ik een fijne sfeer creëren. Het is er lekker warm voor jullie kindje. Alle accessoires zijn bij de hand en er is mooi invallend licht, een fijne plek om te werken! De studio voelt meer als een gezellige woonkamer, dan een “echt” studie ruimte.

Portfolio Newborn Studio

Liever de fotoshoot bij jullie thuis? Kies dan voor de

lifestyle newbornreportage.

Wat kost newborn fotografie in de studio

Voor elke reportage neem ik de tijd, om mooie herinneringen te kunnen maken, de aandacht en tijd in elk pakket is dus gelijk! Het is daarom mogelijk om de pakket keuze te maken na het zien van de foto’s tijdens de bestelsessie. Alle pakketten zijn uit te breiden met wandproducten, fotoafdrukken, extra albums, ook deze mogelijkheden worden besproken bij de bestelsessie. Twee weken na de fotoreportage maken we een bestelafspraak, daarbij gaan we kijken we ook welke producten bij jullie passen deze zijn na te bestellen en zitten niet in de pakketprijzen. Fotoafdrukken of bijvoorbeeld een wandpaneel.

Tarieven

Liefdevolle herinnering

 • Reportage.
 • Bestelafspraak 2 weken na de reportage.
 • Een harmonicaboekje.
 • Verder GEEN digitale foto's of producten inbegrepen in dit pakket.
 • Dit pakket is uit te breiden met een mooi wandproduct, afdrukken. De mogelijkheden hiervoor bespreken we tijdens de bestelsessie.

Waardevol voor altijd

 • Reportage van ongeveer 2 uur.
 • Bestelafspraak 2 weken na de reportage.
 • Een album 20x20cm met 10 spreads / 20 pagina's.
 • Extra spreads voor het album kosten €15,00 per stuk.
 • Alle foto's digitaal geleverd, zonder logo in Midden formaat via myalbum.nl (te printen tot 15x21cm)
 • Dit pakket is uit te breiden met een mooi wandproduct, afdrukken. De mogelijkheden hiervoor bespreken we tijdens de bestelsessie.

Lieve woorden van ouders

Marleen
Het was leuk samenwerken met Marjolijn, gezien we hier en daar ook ‘meehielpen’ zodat we dit prima op 1,5 meter afstand konden doen. En wat zijn we blij met het resultaat, een herinnering voor altijd zó mooi vastgelegd! ''
Marleen

Boek tijdens je zwangerschap al een newbornreportage!

Laat je uitgerekende datum in de agenda zetten.